Новини » Спорт » Збірна України перемогла Боснію і Герцоговину та вийшла в стикові матчі ЧС 2022
Останні новини
Всі новини

Збірна України перемогла Боснію і Герцоговину та вийшла в стикові матчі ЧС 2022

збірна України з футболу

Збірна України з футболу в гостях обіграли команду Боснії та Герцеговини з рахунком 2:0 у заключному матчі групового етапу відбірного турніру чемпіонату світу 2022 року.

Зустріч відбулася у Зениці на стадіоні «Біліно Поле», інформує «Публіцист».

Для збірної України розклади перед останнім туром відбірного циклу були одночасно простими і складними. Команді Олександра Петракова була потрібна перемога в Боснії разом з осічкою конкурента - збірної Фінляндії, яка приймала Францію.

На вирішальний матч до збірної України повернувся Руслан Малиновський, який мав конфлікт із Петраковим. Якраз Малиновський і міг забити швидкий гол у ворота боснійців, коли перехопив м'яч на половині поля суперника та небезпечно пробив через штрафний майданчик.

Збірна України мала перевагу (контролювала м'яч 64% ігрового часу) і намагалася зламати щільну оборону господарів. Боснія обрала оборонну схему 5-3-2, а гості, граючи 4-3-3, щось вигадували на флангах і в напівфлангах. Гольові моменти мали лідери атаки українців – центрфорвард Роман Яремчук та дуже активний вінгер Андрій Ярмоленко. Однак, в першому таймі голів вболівальники не побачили.

Під кінець години зустрічі, видавши потужний відрізок, команда Петракова все-таки забила! Віктор Циганков прорвав правий фланг оборони боснійців та прострілив, Ярмоленко поборовся на ближній штанзі, а Олександр Зінченко здійснив різкий ривок та успішно зіграв на випередження - 0:1.

Збірній України залишалося лише утримувати перемогу та сподіватися на Францію. Все вийшло як на замовлення. Чемпіони світу швидко забили два в Гельсінкі, а сама команда Петракова, переживши кілька непростих хвилин, уколола боснійців контратакою. Свіжий Артем Довбик втік з центру поля, уникнувши офсайду, і шикарно виконав епізод - 0:2.

Україна перемогла і посіла друге місце у групі та зіграє у стиках. Цікаво, що зібрану України не зіграє з Росією, яка також вийшла на стикові поєдинки. Україну і Росію розводять при жеребкуванні з політичних причин.

Відбір до ЧС-2022 з футболу. Група D. 10-й тур
Арбітр в полі – Матеу Лаос (Іспанія)

Боснія і Герцеговина – Україна 0:2
Голи: Зінченко 59, Довбик 79

Боснія і Герцеговина: Васіл – Сушіч, Ковачевіч, Гаджикадуніч, Ахмедходжіч – Гояк (Цімірот 64), Хаджиахметовіч (Наліч 71), Прчіч (Круніч 64) – Менало (Превляк 71), Деміровіч (Кодро 80), Стевановіч

Україна: Бущан – Соболь (Шапаренко 64), Матвієнко, Забарний, Тимчик – Степаненко, Зінченко, Маліновський (Сидорчук 81) – Циганков (Зубков 75), Яремчук (Довбик 75), Ярмоленко (Караваєв 81)

Попередження: Деміровіч 66 – Забарний 66

У паралельному матчі групи D фіни вдома поступилися французам - 0:2.

Таким чином, збірна України набрала 12 очок у восьми матчах і посіла у групі друге місце, що дає їй право зіграти у стикових матчах за вихід на ЧС-2022.

Французи, які набрали 18 очок, стали першими і здобули пряму путівку до Катару.

Турнірна таблиця. Група D

  1. Франція - 18 очок
  2. Україна - 12 очок
  3. Фінляндія - 11 очок
  4. Боснія і Герцеговина - 7 очок
  5. Казахстан - 3 очки

Безпосередньо на ЧС-2022 потрапили переможці кожної з 10 відбіркових груп. У стикових матчах зіграють десять команд, які посіли другі місця у своїх групах, у тому числі Росія, а також ще дві найкращі збірні з Ліги націй, окрім тих, хто безпосередньо кваліфікується до Катару.

Жеребкування стикових матчів відбудеться 26 листопада. 12 команд буде поділено на три групи, при жеребкуванні збірні Росії та України будуть розведені. Кожна збірна проведе по одному півфіналу, після чого переможці боротимуться за одну з трьох путівок, що залишилися, на чемпіонат світу. Півфінальні матчі стикового турніру відбудуться 24 та 25 березня наступного року, а фінали – 28 та 29 березня.

На Євро-2020 збірна України вперше в історії дійшла до 1/4 фіналу, де програла англійцям (0:4). Після турніру команду залишив головний тренер Андрій Шевченко, його змінив Олександр Петраков.

Збірна України єдиний раз брала участь у чемпіонаті світу у 2006 році у Німеччині, де дійшла до 1/4 фіналу.

Читайте також цікаві новини та інші новини спорту України та світу.

Безкоштовна крипта в Телеграмі Крипта по-українськи
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Більше по темах: футбол
Поділитися новиною:
Опитування
Як ви оцінюєте президенство Володимира Зеленського?
Цікаві Новини
Американця, якого в Росії засудили за шпигунство, відправили до карцеру через незнання російської мови
Американець, який штурмував Капітолій, просить політичного притулку у Білорусі
Опубліковано відео, на якому Саакашвілі їсть в грузинській в'язниці
Перша у світі країна запровадила обов'язкову вакцинацію дітей від COVID-19
Googlе заблокував YouTube-канал Слідчого комітету Білорусії через санкції

Новини тижня

Мультимедіа
В Україні вперше почали виготовляти власні боєприпаси для гранатометів (ФОТО)
В Україну прибула партія ПТРК Джавелін від США
У Москві відвалилася частина Кремля (ВІДЕО)
СБУ затримала бойовика «ЛНР», який працював на ФСБ Росії
На Харківщині масово продавали підроблені ПЛР-тести і сертифікати про вакцинацію