Новини » Спорт » Збірна України з футболу здобула першу перемогу у відбірковому турнірі до ЧС-2022
Останні новини
Всі новини

Збірна України з футболу здобула першу перемогу у відбірковому турнірі до ЧС-2022

збірна України з футболу

Збірна України з футболу здобула перемогу над командою Фінляндії в виїзному матчі відбіркового турніру ЧС-2022.

Матч відбувся у суботу 9 жовтня, в фінському Хельсінкі, інформує «Публіцист».

Поєдинок був дуже важливим для збірної України, оскільки врішувалися остоточні шанси українців на вихід до фінальної частини чемпіонату світу з футболу.

«Жовто-сині» відкрили рахунок вже на 4-й хвилині, коли Андрій Ярмоленко точно пробив з-за меж штрафного майданчика, потрапивши в самий кут чужих воріт - 0:1.

Фіни відігралися на 29-й хвилині зусиллями Теему Пуккі, який вдало підставився під м'яч, коли його намагався винести подалі Микола Матвієнко - 1:1.

Нагадаємо: Збірна України з регбі ганебно розгромила Росію з рахунком 96:18

Ще через п'ять хвилин Україна повернула собі мінімальну перевагу. Роман Яремчук з близької дистанції вразив ворота після передачі Віктора Циганкова - 1:2.

Україна старалася використовувати навіть найменші можливості для ударів. Яремчук, Циганков та Ярмоленко постійно завдавали тиск на фінську оборону.

Така картина зберігалася до 60-ї хвилини. Після цього українці підсіли, відчувалася втома, яка впливала і на швидкість, і на рівень концентрації.

Кінцівка зустрічі пройшла за ініціативою Фінляндії. Українці дозволяли суперникам завдавати чимало ударів. Однак, Лод і Пуккі не змогли забити Україні.

Нагадуємо: УЄФА представив логотип чемпіонату Європи з футболу 2024 року

Варто зазначити, що для «жовто-синіх» ця перемога стала першою в поточному відборі. Результат всіх 5 попердніх поєдинків українці звели в нічию!

Збірна України набрали 8 пунктів і піднялися на друге місце в турнірній таблиці групи. Фінляндія, маючи 5 балів - на четвертій сходинці.

У наступному турі Україна прийме Боснію і Герцеговину з Боснією (12 жовтня), а потім поїде до цієї ж команди в гості (16 листопада). Збірна Фінляндії в наступному в гостях зіграє з Казахстаном.

Футбол. ЧС-2022. Відбір. Європа. Група D

Фінляндія - Україна 1:2

Голи: 0:1 - 4 Ярмоленко, 1:1 - 29 Пуккі, 1:2 - 34 Яремчук

Фінляндія: Градецький, Вяйсянен, Араюурі, Тойвіо, Райтала (Нісканен 72), Алхо (Хяммаляйнен 62), Лод, Камара, Лам (Ніссіля 62), Пуккі, Пох'янпало (Роопе Ріскі 72)

Україна: Пятов, Тимчик, Матвієнко, Забарний, Кривцов, Соболь (Корнієнко 46), Шапаренко, Степаненко (Сидорчук 77), Ярмоленко (Булеца 86), Циганков (Зубков 77), Яремчук (Довбик 86)

Попередження: Кривцов 37

Про Чемпіонат світу з футболу (ЧС-2022)

Десять переможців відбіркових груп вийдуть у фінальну стадію чемпіонату світу напряму. Ще три путівки розіграють у стикових матчах десять володарі других місць, до яких приєднаються два кращих переможця груп Ліги націй УЄФА.

Чемпіонат світу з футболу вперше пройде на Близькому Сході, а також вперше в Північній півкулі пройде восени і взимку. 22-й чемпіонат світу з футболу пройде з 21 листопада по 18 грудня 2022 року в Катарі.

Чемпіонат повинен був проводитися в зимові місяці, на відміну від всіх інших чемпіонатів світу, які проводилися в літні місяці. Це пов'язано з дуже жарким кліматом Катару (в зимові місяці температура становить 25 градусів тепла, в червні-липні - 40-50 градусів).

Однак багато футбольних асоціацій і МОК висловили свою опозицію проведенню Мундіаль-2022 восени або взимку, оскільки це порушить звичний хід всього футбольного сезону, але все ж був досягнутий компроміс і ФІФА вирішила провести турнір з листопада по грудень.

Підписуйтеся на наш Телеграм і Фейсбук
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Більше по темах: Футбол
Поділитися новиною:
Опитування
Як ви оцінюєте президенство Володимира Зеленського?
Цікаві Новини
Американця, якого в Росії засудили за шпигунство, відправили до карцеру через незнання російської мови
Американець, який штурмував Капітолій, просить політичного притулку у Білорусі
Опубліковано відео, на якому Саакашвілі їсть в грузинській в'язниці
Перша у світі країна запровадила обов'язкову вакцинацію дітей від COVID-19
Googlе заблокував YouTube-канал Слідчого комітету Білорусії через санкції

Новини тижня

Мультимедіа
В Україні вперше почали виготовляти власні боєприпаси для гранатометів (ФОТО)
В Україну прибула партія ПТРК Джавелін від США
У Москві відвалилася частина Кремля (ВІДЕО)
СБУ затримала бойовика «ЛНР», який працював на ФСБ Росії
На Харківщині масово продавали підроблені ПЛР-тести і сертифікати про вакцинацію